Za tvrdou práci zasloužená odměna. Nebo se to tak alespoň říká. Lidé jsou dnes v jednom kole, kdy nevědí, kam dříve, a co dříve dělat. Je toho za ten den tolik, co se musí stihnout udělat, že by z toho jeden někdy zešílel. Ráno brzy vstát, připravit děti do školy, odvést je k edukaci, běžet do práce, která je pro někoho stresující a velice náročná, poté domů uklízet, uvařit, postarat se o další důležité věci a jít spát, abychom byli připraveni na druhý den v plné síle. Je to nekonečný kolotoč, který absolvuje mnoho z nás každý den. Častokrát je to natolik vyčerpávající, že mohou přijít zdravotní komplikace, přepracování nebo deprese a úzkosti. Je toho skutečně moc. 

oddychová dovolená

V dnešním světě není lehké obstát a postarat se o sebe, svou rodinu, své nejbližší, věnovat čas práci, povinnostem, ale i koníčkům. Je však pravdou, že každý to máme nastavené a postavené trochu jinak, jelikož se to odvíjí od našeho pohledu na svět a od našich priorit. Někdo dá přednost své kariéře, a tak se jí snaží věnovat svůj čas. Někdo jiný naopak se chce trávit svůj čas co nejvíce s rodinou. Je to skutečně různorodé. Ale asi se všichni shodneme na tom, že prostě čas od času potřebujeme každý dovolenou. 

Dovolená není jen o nepřekonatelných zážitcích, které si s sebou neseme po celý život, ale je to právě i o odreagování, odpočinku, ale i úniku od reality, která nás doma čeká. Každý potřebuje někdy všeho zanechat, užívat si moment a načerpat energii, která je tak nesmírně důležitá v každodenní realitě. Není to jen o tom vyplnění času, ale hlavně o relaxaci těla i mysli. 

akční dovolená

Dovolenou si každý představuje trochu jinak. Někdo se chce opalovat u moře a chodit na procházky při západu slunce. Někdo nejlépe relaxuje při jakýchkoliv aktivitách, ať už při výšlapech, túrách, ale i lezení. Ať už patříte do té či oné skupiny tak mi dáte jistě za pravdu, že dovolená je zkrátka nesmírně důležitá.