Půjček se není třeba obávat. Jedná se o užitečný finanční nástroj, který vám v životě může výrazně pomoci. V každém případě je na místě obezřetnost. I když si půjčujete pouze malou částku peněz, tak byste si vždy měli vše důkladně spočítat tak, aby se vám nestalo, že někomu naletíte. Musíte mít jistotu, že půjčenou částku peněz zvládnete bez potíží splatit a zvolenou půjčkou neohrozíte svou domácnost. A když si vše důkladně spočítáte, budete mít skutečnou jistotu, že je pro vás zvolená půjčka opravdu výhodná, zkrátka, že se vám taková akce skutečně vyplatí.

náčrt zlatých mincí.png

Vybíráte půjčku? Pak to dělejte s kalkulačkou v ruce.
Nevěřte tomu, co na první pohled vidíte v reklamních letácích. Může se jednat o falešné sliby a marketingové triky a ve skutečnosti bude vše jinak. Takže při výběru půjčky více než kde jinde platí, že byste měli nechat důvěru stranou a všechno si důkladně prověřit.
Nejste silní počtáři? Dokonce ani to při výběru půjčky vadit nemusí. Na internetu naleznete celou řadu předem přichystaných kalkulaček, které vám výhodnost nabídky samy prověří – stačí, když do patřičných polí zadáte požadované parametry. Díky těmto internetovým kalkulačkám můžete snadno a rychle porovnat vybrané nabídky úvěrů.

mince a rožek kalkulačky.jpg

Na internetu dokonce naleznete i speciální kalkulačku americké hypotéky Americká nebankovní hypotéka. S její pomocí si můžete spočítat, jak výhodná je nabídka americké hypotéky, o kterou máte zájem.
Ať už uvažujete o libovolné půjčce, tak vždy je dobré porovnat údaje o RPSN dané nabídky.
Roční procentní sazba nákladů vám pomůže vyhodnotit výhodnost anebo nevýhodnost zamýšleného úvěru. Nicméně ještě mnohem lepší a přesnější údaj, který není možné nijak marketingově oklamat, je celková částka, kterou za celou dobu splácení půjčky zaplatíte navíc k půjčené sumě peněz. Jasně tak uvidíte, jaké budou veškeré vaše výdaje, které s konkrétní půjčkou budete mít, ať už ji uzavřete za libovolných podmínek.